26.3.13

Prof. filmavimas


Vestuvių įamžinimas, renginių filmavimas - procesai reikalaujantys ne tik patirties, bet ir profesionalios įrangos. Naudojama profesionali įranga:


Naudojamos profesionalios Sony ir Jvc kameros, filmuojančios Full HD raiška (1080p).

Kuo skiriasi Full HD raiška nuo standartinės ir įprastos HD raiškos?
Full HD raiška yra 1920x1080, įprasta HD raiška 1280x720, o standartinė raiška  720x576. Taigi Full HD raiška yra iki penkių kartų raiškesnė už standartinę raišką ir du kartus raiškesnė už įprastą HD raišką.

Tai geriausiai atsispindi palygant konkrečius vaizdus, įamžintus skirtingomis raiškomis.(spausti)


Be to, kameros geba fiksuoti vaizdą iki trijų kartų greičiau, todėl filmuose nesunku pastebėti profesionalių sulėtinimo kadrų.

Pavyzdys from dorklei on Vimeo.
Kamerose naudojamos naujos xdcam ir p2 vaizdo saugojimo technologijos, todėl vaizdas įrašomas ne į juostelę, o į naujos kartos atminties laikmenas. 













Stabilizavimo įranga

Siekiant užtikrinti stabilų vaizdą naudojami profesionalūs trikojai ir steadicam sistemos.

Kodėl reikalinga steadicam sistema ?

Steadicam – vaizdo kameros stabilizavimo sistema, kuri mechaniškai izoliuoja operatoriaus judesius nuo vaizdo kameros. Tokiu būdu filmuojamas kadras yra be drebėjimo, netgi tuomet, kai operatorius greitai juda per nelygų paviršių. Filmuojant su Steadicam sistema, vaizdo kamera tolygiai sklendžia erdvėje kartu su operatoriumi.









Išoriniai mikrofonai

Filmavimo metu, siekiant užtikrinti aiškų garsą, naudojami išoriniai profesionalūs XLR Shennheiser mikrofonai, su apsaugomis nuo aplinkos triukšmo.

Apšvietimas

Filmavimo metu naudojamos profesionalios apšvietimo lempos.


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

Žymos

Vestuvės 2012 2011 2010 akimirkos vestuvių blogas vestuviu ceremonija filmas vestuviu filmavimas sveikinimai vasara vestuviu video vestuvių filmavimas Vilnius Kaunas Klaipėda Panevėžys video

Teikia „Blogger“.